Меню
Кошница

Често задавани въпроси

Най-често задавани въпроси :

Какво стана със старата ми регистрация?

За съжаление не успяхме да адаптираме толкова стари бази към новия сайт. Молим да си направите нова регистрация.

Бързо и лесно

Регистрацията става чрез въвеждане на имена, е-мейл адрес, телефон и предпочитано място за доставка. Молим фирмите да попълнят всички полета.
Данните от регистрацията могат да бъдат променяни и в профила, и във всяка Ваша поръчка. Моля попълнете всички полета, отбелязани с .
Регистриран потребител може да възстанови паролата си като кликне на Забравена парола. Ще получите връзка за смяна на паролата на въведения имейл.
Ако кандидатствате за ВИП клиент, може да получите одобрение до няколко часа или веднага на телефон 0888 858 122.
Информацията в сайта е достъпна за всеки посетител. Цените се виждат след регистрация. Поръчка е възможна само от регистрирани на сайта.

Как става заплащането ?

Ако сте заявили място за получаване офис на Еконт или Фото Браво, съобщете на човек от персонала Вашия телефонен номер, за да открие поръчката и да заплатите стойността й на касата. 
Рекламации се приемат съгласно нормативната уредба. В Еконт можете да отворите пратката преди заплащането и ако нещо се разминава с очакванията ви, да я откажете и върнете към нас.

Как да се възползвам от промоциите ?

Промоционалните отстъпки важат след вход, системата коригира автоматично цената спрямо вашия профил. 

За първи път имам цифров фотоапарат!

Непременно се запознайте с конкретните възможности на Вашия фотоапарат и прочетете книжката.
Имайте предвид, че режим "Пълен автомат" и най-голяма резолюция не винаги е най-доброто решение.
Съвременните фотоапарати имат вградени готови режими според сюжета и условията на снимане - използвайте ги!
Ако ще гледате снимките на компютър/телевизор и ще ги копирате до размер до 20х30 см , напълно достатъчно е да настроите резолюцията на 5-7 мегапиксела. Така в една карта памет ще се събират в пъти повече снимки без компромис в качеството. Разбира се, ако правите снимки с идея да се копират по-големи, винаги може да "вдигнете" резолюцията.
Картите-памет не са вечни! Не трийте избирателно /пета, осма и петнадесета снимка/. Трие се само отзад напред, т.е. само последно заснетите кадри. Редовно копирайте съдържанието на картата в компютъра или на CD/DVD! После пускайте FORMAT /формат/ на картата през фотоапарата и тя става като нова. Така ще удължите нейния живот, а шансът да се срине и да загубите всички кадри е минимален.

Колко време продължава пренасянето на моите снимки?

Преносът зависи от броя и големината на файловете, скоростта Ви на ъплоуд и в някаква степен от състоянието на компютъра. В този сайт се вижда директно как влизат файловете.

Избор на снимки за поръчка

Изберете желания от вас формат и натиснете бутон Добави файлове. Изберете снимките от вашия компютър. Ако погрешка изберете снимка, която не желаете, кликнете с мишката върху знака Х. По време на трансфера може да се следи кой файл се качва. По всяко време можете да добавяте още файлове.

Има ли изисквания към файловете?

Да.  JPG, PSD, TIF формат. Има ограничение от 500 МВ за файл. Това е важно ако предпочитате да архивирате повече файлове в един.

Моля отчитайте факта че, някои фотоапарати правят файловете в пропорция 3/4 части височина / ширина. При най-често поръчваня формат снимки 10х15 пропорциите са 2/3 части. Ако предварително обработите вашите файлове по размер и пропорция то те ще бъдат изкопирани така както сте ги направили и поръчали. Ако обаче ни изпращате оригиналните кадри, то ние ще ги изкопираме по наша преценка. Погледнете примера.

Пример:

така излиза от фотоапарата 3/4 части
така би изглеждала снимката 10х15
ние обаче ще ви я изкопираме така
Друг пример:
така излиза от фотоапарата 3/4 части
така би изглеждала снимката 10х15 без намеса
понеже няма какво да изрежем в този кадър, ние ще я изкопираме така

Имам проблем ?

Свържете се с нас по телефоните.
Телефони: 0888 858 122 и 0887 460 881

Ще попитам нещо с повече думи и не е спешно.

e-mail: support@fotobravo.com